Loppusanat: ”V*ttu pitäkää bileenne”

Loppusanat: ”V*ttu pitäkää bileenne”

Ollaan koettu mahtavia juttuja niin yhdessä kuin erikseen

Tuon keikan jälkeen, josta edellinen blogipostaus kertoi, me pidimme Ilkan kanssa yhteyttä ja olemme pitäneet yhä tähän päivään asti. Pari viikkoa sitten olin esiintymässä hänen samaisessa Saa mitä haluat -valmennuksessa, jossa olin tuolloin 7 vuotta sitten. Näiden vuosien aikana on tapahtunut paljon ja ollaan molemmat koettu mahtavia juttuja niin yhdessä kuin erikseen.

Reilu puoli vuotta tuon Oulun keikan jälkeen 2018 kesällä olin esiintymässä Ilkan toisessa tapahtumassa ja ennen sitä kipuillut kovasti yhä edelleen tämä ”tsemppipaskan” kanssa ja pohtinut, kiinnostaako se ketään. Tein jopa pienenä protestina kotikutoisen musiikkivideon ”Tää hetki on meille” biisiin, jossa esitän kaatavani vodkapulloista suoraan raakaa vodkaa suuhuni niinku rokkistara. Näin jälkeen päin videon katsominen hävettää, mutta olen antanut sen olla YouTubessa ihan vain muistutuksena siitä, kuinka meinasin antaa muiden mielipiteiden ohjata minua omalla artistin polullani.

Yhteistyö Ilkan kanssa on jatkunut aina tähän päivään saakka

Ennen tuota 2018 esiintymistä Helsingissä menin Ilkan toimistolle, sillä hänen oli tarkoitus haastatella minua tulevaa Saa mitä haluat -kirjaansa varten. Haastattelun jälkeen lähdimme sitten Helsingin keskustaan Esplanadin puiston vieressä sijaitsevaan tapahtumapaikkaan, jossa esiinnyin Ilkan valmennettaville. Kun yleisössä olevat herkistyivät ja osa avoimesti itki biisien aikana liikutuksesta, tajusin olevani ihan oikealla tiellä. Tämä on se juttu, jota haluan tehdä. Keikan jälkeen jutellessani ihmisten kanssa sain toistuvasti samaa palautetta: ”Niin mahtavaa, kun joku tekee positiivista räppiä eikä pelkkää uhoa ja päihteitä.” Bingo.

Ja nyt kenenkään ei tarvitse tulla lankoja pitkin puolustamaan eri räpin muotoja. Kaikille tyyleille on tilaa enkä sano, että uhoaminen, päihteitä käsittelevät tai juhlimisesta kertovat biisit ovat huonoja. Ne aiheet eivät vain tuntuneet itselle sopivalta. Yksi suurin haaste meillä on, että mietimme ensisijaisesti mitä muut haluaisivat meidän tekevän ja vasta sitten, mitä itse oikeasti sydämessä haluamme. Kun tapahtumapaikan kattoterassilla hiestä märkänä esiintymisen jälkeen katsoin edessäni aukeavaa Helsingin keskustaa, tiesin että tänne minä kuulun. Tähän kaupunkiin ja näiden ihmisten joukkoon.

Keikka, joka näytti urani suunnan

Tämän jälkeen tein Ilkalle Saa mitä haluat -tunnusbiisin, joka oli siisti projekti. Aluksi se vähän tuntui nihkeältä, kun en ollut tehnyt biisejä muusta kuin omasta elämästä. Niinpä me tehtiin Ilkan kanssa sopimus, että teen kappaleen täysin omien ajatusteni pohjalta enkä anna valmennuksen sisällön määrittää tekstiä ja sitten katsotaan mätsääkö meidän ajatukset. Nehän mätsäsi täydellisesti ja biisi olikin Spotifyssa ”Suomen 50 viraalisinta” listalla sijalla 4.

Olin esittämässä sen kirjan julkaisubileissä, mikä on ollut yksi hienoimpia kokemuksia. Olen aina tykännyt Mikko Harjun kappaleista ja sanomasta, jota hän viestii ja yksi siisteimpiä kokemuksia on ollut kun Mikkokin oli yleisössä mukana lyömässä käsiä yhteen ja huutamassa ”Saa mitä haluat!” biisin kertsin tahdissa. Keikan jälkeen hän tuli vielä kehumaan energiasta ja siitä, miten hyvä juttu tässä on menossa. Ujolle Lapin pojalle, joka starttailee uraansa, tällainen palaute on kullanarvoinen ja antoi valtavasti buustia. Siitä olen Mikolle aina kiitollinen.

Saa mitä haluat -kirjan julkkaribileet 2018

Tämän jälkeen käynnistyi vaikean alun jälkeen positiivinen nousukäyrä, joka lopulta johti Helsinkiin muuttamiseen, yrityksen perustamiseen ja unelman toteutumiseen musiikista ammattina. Blogissa tulen toki vielä tarkemmin kertomaan, mitä kaikkea näihin vuosiin on mahtunut, mutta tämä kolmiosainen blogisarja on hyvä päättää lyhyeen summaukseen.

Mistä kaikki lähti liikkeelle? Raastavasta keikan peruuntumisesta, jota olin odottanut kuin kuuta nousevaa. Mahdollisuudet oli jäädä vaikeroimaan sängyn pohjalle tai uskoa, että jotain parempaa on luvassa. Luojan kiitos valitsin jälkimmäisen. Mihin se johti? Löysin koko uralleni suunnan tai ehkä paremmin sain vahvistuksen siitä, että olen kulkemassa oikeaa polkua. Tämä taas johti tuohon aikaan urani kuunnelluimpaan biisiin ja ensimmäiseen Spotifyn listasijaan.

Haastattelu Saa mitä haluat -kirjaa varten

Tämä yhdessä Suomen paralympialaisjoukkueen virallisen kisabiisin kanssa (joka on oma tarina kerrottavaksi) räjäyttivät keikkakalenterin ja yhtäkkiä minulle suorastaan haluttiin maksaa keikoista, kun aiemmin niitä olin tehnyt ilmaiseksi. Se johti yrityksen perustamiseen, muuttoon Helsinkiin ja suuren unelman toteutumiseen. Toinen tie olisi ollut heittää hanskat tiskiin ja todeta että ”oli typerää edes kuvitella räppärin uraa”.

Usko ja luottamus ovat jännä asia. Ilman niitä kaikki tuntuu vaikealta, kun taas niiden kanssa kaikki tuntuu onnistuvan. Uskominen silloin kun kaikki sujuu on vielä helppoa, mutta uskominen silloin kun maailma tuntuu romahtavan ympäriltä on kaikkea muuta. Kuitenkin juuri niissä hetkissä uskominen on kaikista tärkeintä. Mitä hyötyä on uskoa ja luottaa silloin kun melkeinpä tietää, että tulee onnistumaan? Ja tässä tuleekin koko homman ydin.

Me halutaan tietää aina etukäteen mitä tapahtuu ja tietämättömyys tulevasta on pahinta myrkkyä. Jos vastoinkäymisen keskellä joku tulisi näyttämään kristallipallosta, että näin asiat tulevat kääntymään vielä paremmaksi niin eihän meillä koskaan olisi stressiä, huolta eikä murhetta. Ongelma on vain, että ei ole ketään kristallipallon näyttäjää. Jäljelle jää vain syvä luottamus ja uskominen siihen, että kaikki todella menee juuri niin kuin on tarkoitettu. Aina.


Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai ajatuksia/tarinoita, joita haluat jakaa niin kuulen niitä mielelläni! Saat laittaa rohkeasti viestiä näitä väyliä pitkin:

Instagram: kakekarisson
TikTok: kakekarisson
Snapchat: kakekarisson
Facebook: Kake Karisson
Linkedin: Kake Karisson
Email: eetu@kakekarisson.fi


Blogi: Unelmaelämän etsijä