Bio

Moi! Olen Pop&Rap-artisti Kake Karisson. Urani lähti liikkeelle vuonna 2015, jonka jälkeen olen julkaissut musiikkia aktiivisesti Spotifyissa, YouTubessa ja muissa suoratoistopalveluissa. Keikkailun aloitin vuonna 2017 ja tähän mennessä niitä on takana lähes 400.

Kisabiisistä tunnuskappaleeksi

Merkittävä käänne uralleni tapahtui vuoden 2018 alussa, kun kappaleeni ”Soihtu” valittiin Suomen paralympialaisjoukkueen viralliseksi kisabiisiksi Etelä-Korean talviparalympialaisiin. Tämä avasi uusia ovia ja teki Kake Karissonin nimeä tunnetuksi koko Suomen mittakaavalla.

Lisää vauhtia uralleni antoi syksyllä 2018 julkaistu ”Saa mitä haluat”, joka on tehty itsensä johtamisen valmentajan Ilkka Koppelomäen saman nimisen kirjan tunnuskappaleeksi. Kyseinen kappale sai loistavan vastaanoton, jonka myötä se nousi Spotifyssa Suomen 50 viraalista listalla sijalle 4.

Vauhtia kiihdytti vielä seuraava julkaisu ”Tästä tulee hyvä päivä”, joka niin ikään sai loistavan vastaanoton ja nousi Suomen 50 viraalista listalla sijalle 15.

Levytyssopimus ja muutto Helsinkiin

Syksyllä 2019 puhalsivat voimakkaasti uudet tuulet. Päätin, että nyt on aika ottaa suuri askel kohti omia unelmia, joten pakkasin laukkuni ja muutin Helsinkiin. Samalla perustin myös oman yhtiön ”Nyt Tai Ei Koskaan Music Oy” jonka myötä aloitin myös lyriikkapajojen järjestämisen oman artistiurani lisäksi. Työpajassa opetellaan omien tekstien kuten laulujen, räppien ja runojen tuottamista. 

Vuosi 2019 sai vielä upean päätöksen, kun allekirjoitin loppuvuodesta elämäni ensimmäisen levytyssopimuksen Luotto Leibelin kanssa ja suurin unelmani kävi toteen. Ensimmäinen kyseisen levy-yhtiön kautta julkaistava single ”Mitä sydän sanoo” julkaistiin 10.4.2020. Kappale sai loistavan vastaanoton, jonka myötä se soi myös YleX:n Uuden musiikin ohjelmassa, ollen näin ensimmäinen radiosoitto urani aikana.

Vuosi 2022 ja personoidut biisit

Vuoden 2022 alusta jatkoin jälleen artistin uraani omakustanteena. Keikkarajoitusten vuoksi mietin uusia tapoja esittää musiikkia ihmisille ja niinpä aloin tekemään henkilökohtaisesti sanoitettuja lahjabiisejä. Niissä lahjan ostajan antamien teemojen ja tarinoiden perusteella teen hänen läheiselle oman, juuri hänelle tehdyn laulun, joka lähetetään videona lahjan saajalle. Videoiden lisäksi olen käynyt esittämässä näitä myös livenä mm. lahjan saajan olohuoneessa tai kotipihalla.

Lahjabiisien kautta olen päässyt näkemään ja kokemaan mitä koskettavampia tunnereaktioita sekä nähnyt ihmisten välistä riemua. Nämä kokemukset ovat olleet kertakaikkiaan ikimuistoisia. Vaikka rajoitukset purettiin niin halusin ehdottomasti jatkaa näiden tekemistä ja rakkauden välittämistä ympäri maailmaa. Suuren suosion vuoksi laajensin kyseistä palvelua myös firmoihin ja aloin tekemään yrityksille personoituja tunnusbiisejä, jotka herättävät yrityksen viestin ja arvot eloon aivan uudenlaisella tavalla.

Rohkeutta ja voimaa musiikilla

Musiikillani haluan välittää rohkeutta ja voimaa kuulijalle omien unelmien tavoitteluun. Meidän aika täällä on rajallinen ja siksi meistä jokaisen tulisi luoda itsellemme juuri sellainen elämä joka saa meidät syttymään. Tästä myös Rovaniemen kaupunki antoi minulle tunnustusta myöntämällä kunniamaininnan positiivisesta työotteesta ja kulttuuritoiminnasta erityisesti nuorten parissa, mikä merkitsi minulle todella paljon. 

Jos koko ajattelutapani täytyisi tiivistää yhteen lauseeseen niin mottoni olisi tämä: 
Tehdään hulluimmistakin unelmista yhdessä totta ja luodaan sellainen elämä, joka saa meidät syttymään!” -Kake Karisson

Haluatko minut keikalle?