Bio

Moi! Olen Pop&Rap-artisti Kake Karisson. Urani lähti liikkeelle vuonna 2015, jonka jälkeen olen julkaissut musiikkia aktiivisesti Spotifyissa, YouTubessa ja muissa suoratoistopalveluissa. Keikkailun aloitin vuonna 2017 ja tähän mennessä niitä on takana noin 400.

Kisabiisistä tunnuskappaleeksi

Merkittävä käänne uralleni tapahtui vuoden 2018 alussa, kun kappaleeni ”Soihtu” valittiin Suomen paralympialaisjoukkueen viralliseksi kisabiisiksi Etelä-Korean talviparalympialaisiin. Tämä avasi uusia ovia ja teki Kake Karissonin nimeä tunnetuksi koko Suomen mittakaavalla.

Lisää vauhtia uralleni antoi syksyllä 2018 julkaistu ”Saa mitä haluat”, joka on tehty itsensä johtamisen valmentajan Ilkka Koppelomäen saman nimisen kirjan tunnuskappaleeksi. Kyseinen kappale sai loistavan vastaanoton, jonka myötä se nousi Spotifyssa Suomen 50 viraalista listalla sijalle 4.

Vauhtia kiihdytti vielä seuraava julkaisu ”Tästä tulee hyvä päivä”, joka niin ikään sai loistavan vastaanoton ja nousi Suomen 50 viraalista listalla sijalle 15.

Unelman perässä muutto Helsinkiin

Syksyllä 2019 puhalsivat voimakkaasti uudet tuulet. Päätin, että nyt on aika ottaa suuri askel kohti omia unelmia, joten pakkasin laukkuni ja muutin Helsinkiin. Samalla perustin myös oman yhtiön ”Nyt Tai Ei Koskaan Music Oy” jonka myötä aloitin myös lyriikkapajojen järjestämisen oman artistiurani lisäksi. Työpajassa opetellaan omien tekstien kuten laulujen, räppien ja runojen tuottamista. 

Vuonna 2020 julkaisin kappaleen ”Mitä sydän sanoo”, joka loistavan vastaanoton siivittämänä soi myös YleX:n Uuden musiikin ohjelmassa, ollen näin ensimmäinen radiosoitto urani aikana. Kun keikkarajoitukset iskivät saman vuoden keväällä aloin tekemään henkilökohtaisia lahjabiisejä, joita käyn esittämässä ihmisten kotiovella. Lisäksi aloin tekemään personoituja tunnusbiisejä yrityksille. Vuodet 2021 ja 2022 olivatkin vahvasti lyriikkapajan ja personoitujen biisien aikaa.

Sopimus GramoPopin kanssa ja matka festarilavoille

Vuoden 2023 keväällä tein sopimuksen ohjelmatoimisto GramoPopin kanssa, joka räjäytti keikkapuolen aivan uudelle tasolle. Kesällä 2023 on Kake Karissonin uran ensimmäiset festarikeikat, kun esiinnyn Nivalan Kapinafesteillä ja Oulun Vauhti Kiihtyy -festivaaleilla. Tämä on yksi suurimmista unelmien täyttymyksistä.

Vuoden 2023 alussa lanseerasin myös yrityksille suunnatun Tästä tulee hyvä päivä -musiikkivalmennuksen, joka koostuu minun biiseistä, motivaatiopuheesta ja toiminnallisesta lyriikkapajasta. Tämä mukaansatempaava yhdistelmä nostaa yrityksen me-hengen aivan uudelle tasolle.

Uudet tuulet siis puhaltavat vuonna 2023. Voisikin sanoa niin, että tähän asti tämä on ollut pelkkää lämmittelyä ja tästä todellinen matka vasta alkaa! Tervetuloa mukaan!

Rohkeutta ja voimaa musiikilla

Musiikillani haluan välittää rohkeutta ja voimaa kuulijalle omien unelmien tavoitteluun ja sellaisen elämän luomiseen, joka saa liekkeihin. Tästä myös Rovaniemen kaupunki antoi minulle tunnustusta myöntämällä kunniamaininnan positiivisesta työotteesta ja kulttuuritoiminnasta erityisesti nuorten parissa, mikä merkitsi minulle todella paljon. 

Jos koko ajattelutapani täytyisi tiivistää yhteen lauseeseen niin se olisi tämä: 
Tehdään hulluimmistakin unelmista yhdessä totta ja luodaan sellainen elämä, joka saa meidät syttymään!” -Kake Karisson

Haluatko minut keikalle?