”V*ttu pitäkää bileenne” osa 2

”V*ttu pitäkää bileenne” osa 2

Välittömästi sähköpostin lähetyksen jälkeen avaan Facebookin ja klikkaan sieltä ”tapahtumat”. Tämä oli vakiotyyli, jolla etsin potentiaalisia keikkapaikkoja tuohon aikaan. Ajankohdaksi laitan seuraavan viikonlopun, jolta keikka oli peruuntunut ja sitten vain kahlaamaan Suomen paikkakuntia läpi, jos jostakin löytyisi sellainen tapahtuma mihin voisin omaa keikkaani tarjota.

Rovaniemi, ei mitään. Kemi, ei mitään. Tornio, ei mitään. Ylitornio, ei mitään. Jokaisen tyhjän arvan jälkeen sykkeeni alkaa kohoamaan, mutta sitten silmiini osuu mielenkiintoinen tapahtuma Oulussa: Saa mitä haluat – valmennus. ”Mikä ihme on Saa mitä haluat -valmennus?!” huudan äänen ja klikkaan tapahtuman auki. Luen tapahtuman kuvauksen ja bingo! Tässä se on! Sykkeet katossa rupean takomaan sähköpostiviestiä tapahtuman sivuilla ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen:

”Haluan omalla musiikillani välittää juuri tuota samaa tärkeää asiaa, mitä tekin omalla tapahtumallanne eli täysillä elämistä ja omien unelmien tavoittelua. Tapahtumanne viesti on niin lähellä sydäntäni ja vastaa täysin omaa tapaani elää, joten haluan ehdottomasti olla mukana tässä tapahtumassa rohkaisemassa ihmisiä. Livemusiikki toisi varmasti hyvän mausteen päivään. Minulta löytyy äänentoisto, jonka tuon mukana ja voin tehdä tämän pelkällä bensarahalla joka on Rovaniemi – Oulu – Rovaniemi välille 50 euroa.”

Yleisö lyö rytmissä käsiä yhteen ensimmäisen ”Nyt tai ei koskaan” biisin aikana

Seuraavana päivänä kilahtaa vastaus. Kädet vapisevat, kun avaan sähköpostin. ”Moi ja kiitos tarjouksesta! Keskustelimme tiimin kanssa ja otamme tarjouksen vastaan”. Kivi vierähtää sydämeltä ja alan huutamaan suoraa huutoa riemusta. Soitan Taijalle, joka oli tuohon aikaan Dj:nä ja taustalaulajana sekä Samille, joka toimi yleisenä apumiehenä. ”Valmistautukaa reissuun! Nyt tulee tykki keikka!”

Keikkapäivänä saavumme Ouluun ja odotamme hotellin seminaaritilassa, että saamme ohjeet. Ovi aukeaa selän takanani. Käännyn ja näen miehen, jonka hymy ulottuu korvasta korvaan. ”Hei vähänkö siistiä!!” mies huutaa kovaan ääneen leveästi hymyillen ja tarjoaa kättään. Kättelen ja mies esittelee olevansa Ilkka Koppelomäki, Saa mitä haluat -valmennuksen valmentaja ja kehittäjä.

Emme kerkeä enempää vaihtamaan ajatuksia, kun meidän tarkoituksena on roudata äänentoisto ja tehdä soundcheck lounastunnin aikana, jolloin valmennukseen osallistujat ovat syömässä. Näin yllätys livemusiikista säilyy. Rupeamme huhkimaan PA-kaappeja kauhealla kiireellä hotellin parkkihallista hissiä pitkin seminaaritilaan. Tunnin ähertämisen jälkeen kaikki on valmista, joten siirrymme takatilaan piiloon odottamaan shown alkua.

Oloni takatilassa on erikoinen. En tiedä mitä odottaa. Me ollaan esiinnytty suurimmaksi osaksi baareissa humalaiselle kansalle, joten nyt ollaan aivan uudenlaisessa tilanteessa. Olen kuullut ties kuinka paljon kommenttia, että en tule koskaan tällaisella ”tsemppipaskalla” saamaan yhtäkään kuulijaa. Nämä ihmiset täällä ovat tulleet kuitenkin valmennukseen paremman elämän toivossa. Voisiko sittenkin olla niin, että tälle ”tsemppipaskalle” on kuulijoita, mutta en vain ole niitä vielä löytänyt? Vai ovatko he kenties tulleet vain katsomaan, mikä huru-ukko täällä pitää jotain huuhaa valmennusta? Kuka tämä Ilkka Koppelomäki edes on ja miksi en ole kuullut hänestä aiemmin? Luulin, että olen Suomen ainoa ihminen, ketä edes kiinnostaa itsensäkehittäminen.

Keikan jälkeen roudaukset hoituivat iloisissa tunnelmissa

Kysymyksien tulva päässäni on valtava, kunnes sen katkaisee sama innostunut ääni oven toiselta puolelta, joka toivotti meidät tervetulleeksi. ”Arvoisa yleisö! Toivotetaan tervetulleeksi rovaniemeläinen pop-artisti Kakeee Karissooon!!!”. Hyökkään lavalle ja syljen räppejäni elämäni ensimmäisen julkaistun biisin ”Nyt Tai Ei Koskaan” aikana aivan ylikierroksilla huutamalla. Se näyttää kuitenkin toimivan ja yleisö on upeasti mukana. Raikuvat suosionosoitukset tulevat biisin jälkeen, mikä nostaa itseluottamukseni pilviin.

”Vedetään vielä toinen biisi ja tämän aikana kaikki nousee penkeiltä ylös ja laitetaan meno kattoon!”. Yleisö tottelee ja nousee ylös, lyöden samalla käsiä rytmissä yhteen ”Soihtu” biisin aikana. ”Aivan hullua!” ajattelen mielessäni, sillä en ole kokenut vielä vastaavaa urani aikana. Aiemmilla keikoilla yleisössä on ollut kourallinen paikallista baarikansaa, joista puolet ovat olleet otsa pöydässä ja puolet miettineet, koska tämä keikka loppuu ja pääsee laulamaan karaokea. Nyt on eri ääni kellossa! Keikan jälkeen yleisö tulee kiittelemään ja kehumaan miten mahtavaa on, kun joku tekee kannustavaa ja positiivista räppiä. Valmentaja Ilkka Koppelomäki on aivan liekeissä ja me sovitaan, että pidetään yhteyttä ja katsotaan keksitäänkö tulevaisuudessakin jotain yhteistä.

Kun keikka-automme kiitää kohti Rovaniemeä, oloni on samaan aikaan epätodellinen ja niin hullun onnellinen, että itku on kurkussa. Jos tuo yleisö oli noin innoissaan keikasta ja minun musiikista niin pakko Suomesta on löytyä muitakin ihmisiä, jotka tästä tykkäävät. Myös tämä Ilkka Koppelomäki vaikutti aivan mielettömän upealta ihmiseltä. Miten jostain ihmisestä voi suorastaan tulvia niin paljon hyvää ja positiivista energiaa huoneeseen jo pelkästään kun hän astuu sisään ennen ensimmäistäkään sanaa? Ajatukseni katkeavat peltipoliisin salaman räpsähdykseen. Sami on ratissa ja tainnut painaa liian kovalla kaasujalalla. Repeämme kaikki nauruun, sillä kaikilla fiilis on niin hyvä, että edes pienet sakot eivät sitä pysty nyt pilaamaan.

(osa 3 seuraavassa postauksessa)


Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai ajatuksia/tarinoita, joita haluat jakaa niin kuulen niitä mielelläni! Saat laittaa rohkeasti viestiä näitä väyliä pitkin:

Instagram: kakekarisson
TikTok: kakekarisson
Snapchat: kakekarisson
Facebook: Kake Karisson
Linkedin: Kake Karisson
Email: eetu@kakekarisson.fi


Blogi: Unelmaelämän etsijä