Lyriikkakoulu sopii ihan kaikille!

Mistä idea lyriikkakouluun syntyi?

  • Olen tehnyt tämän vuoden ajan koulukiertuetta, jossa olen käynyt eri kouluilla esiintymässä ja puhumassa oppilaille rohkeudesta, oman jutun tekemisestä ja koulukiusaamisen vastustamisesta. Osa kouluista halusi, että pidän myös lyriikkapajan heidän luokalleen, jossa opetan oppilaita kirjoittamaan omia tekstejä. Huomasin nopeasti, että tämähän on todella hauskaa ja tätä olisi mukava tehdä jatkossakin. Biisien kirjoittaminen on toiminut itselle todella terapeuttisena asiana jo vuosia ja olen huomannut, että tekstien avulla moni uskaltaa avata omia tunteitaan ja purkaa paperille niin hyvät, kuin huonotkin fiilikset. Sen lisäksi, että lyriikkakoulussa tehdään asioita iloisella mielellä ja rennosti, niin se on oiva keino saada purkaa myös omia murheita, riemun tunteita, pelkoja tai mitä tahansa muita mielen päällä olevia asioita. 

Kenelle lyriikkakoulu on tarkoitettu?

  • Lyriikkakoulu on tarkoitettu oikeastaan ihan kaikille. Minkäänlaista ikärajaa siihen ei ole. Kirjoitustaito on hyvä olla, mutta muuten mitään rajoitteita ei ole vaan lämpimästi tervetuloa vain kaikenikäiset! Lyriikkakoulua voi ottaa yksityistunteina tai sitten kavereiden kanssa, jolloin voi tehdä pareittain ja ryhmissä. Käyn pitämässä lyriikkakoulua myös kouluilla, nuorisotiloilla, tapahtumissa ja oikeastaan ihan missä vain. Nythän on pikkujoulukausi tuloillaan niin lyriikkakoulu, yhdessä esiintymisen kanssa kuulostaa aika hauskalta idealta myös sinne. Esiintyminen ja lyriikkakoulu on hauska yhdistää, kun lyriikkakouluun osallistuneet voivat esittää omat tuotoksensa sitten minun keikallani. Koululaisille se on mahtava mahdollisuus päästä näyttämään omaa osaamistaan ja pikkujouluissa näistä esityksistä saa varmasti puheenaihetta ja videoita koko seuraavan vuoden kahvituntien ratoksi.

Mitä lyriikkakoulussa siis tehdään?

  • Lyriikkakoulussa opetellaan omien tekstien kirjoittamista. Teksti voi olla esimerkiksi laulu, räppi tai runo. Opetan omat parhaat vinkit ja neuvot, miten jokainen voi onnistua tässä. Olen käyttänyt menetelmää, jonka avulla suurin osa omista biiseistäni on syntynyt ja jota on myös testattu monien oppilaiden kanssa. Täytyy sanoa, että aivan älyttömän hienoja tekstejä olen kerennyt jo tähän mennessä näkemään. Sillä ei ole väliä, onko ensimmäistä kertaa kirjoittamassa vai jo kokenut biisinikkari. Kaikille löydetään oman tason mukaan haastetta ja mieluinen tapa oppia ja kehittyä. Minulta löytyy myös studiolaitteisto eli jokaisella lyriikkakouluun osallistujalla on halutessaan mahdollisuus äänittää omat tuotoksensa. Ne saa sitten kotiin muistoiksi tai ne voi ladata vaikkapa omalle YouTube-kanavalle. Jos siis yhtään mietityttää, että voisiko tämä olla oma juttu, niin suosittelen kyllä lämpimästi kokeileman!

Ilmoittautumiset:

eetu@kakekarisson.fi

044 231 4933