Keikkaraportti: Q Bar, Suonenjoki

Lauantai lähti käyntiin rauhallisesti aamukahvilla ja YouTubea katselemalla. Sitten lyhyt ulkoilu, aamupala, kamojen pakkaaminen ja nokka kohti Suonenjokea. Talvirenkaille ei onneksi vielä ollut tarvetta, mutta vesisuksista olisi voinut olla kyllä apua. Noh, säähän ei voida vaikuttaa niin näillä mennään. Ajaminen Suonenjoelle sujui parin pysähdyksen avulla helposti. Matkalla kuitenkin huomasi, että tien viereen asetetut merkit hirvivaarasta, kun metsästys on käynnissä, saivat kyllä joka kerta löysäämään kaasujalkaa ja katsomaan extratarkasti ojiin päin. Parin kuukauden takainen hirvikolari on selkeästi vielä mielessä.

Suonenjoelle saavuttuani, ensimmäinen havaintoni oli, että onpa mukavan ja viihtyisän oloinen kaupunki. Meininki oli hyvä ja sellainen fiilis, että tästä tulee hyvä päivä. Saavuin Q Bariin ja siellä oli vastassa todella ystävällinen henkilökunta, joka toivotti lämpimästi tervetulleeksi, auttoi tavaroiden kantamisessa ja tarjosi kahvia. Tuli heti todella tervetullut olo. Paikkakin oli hieno! Hyvänkokoinen lava, iso tanssilattia ja muutenkin todella viihtyisä paikka. Ei muuta kuin soundcheckin tekoon, joka sujui sutjakkaasti ilman ongelmia. Tämän jälkeen henkilökunta esitteli takahuonetilat, majoituksen ja kaiken muun tarvittavan.

Kello oli tässä vaiheessa 18.30 eli vielä oli 5 tuntia aikaa keikan alkuun (showtime 23.30). Lähdin hotellille, jossa otin pitkän suihkun, katsoin illan settilistan kuntoon, tsekkasin somen ja sitten hetki helppoa ja soittelua Rovaniemelle päin. Kellon lyödessä 20.30 aloin valmistautumaan keikkaan. Luurit päähän, Rick Ross soimaan ja psyykkaamaan itseä illan vetoa varten. Samalla esiintymisvaatteet niskaan. Sitten hoidetaan ääni kuntoon höyryhengittelyllä, äänenavaustropilla ja äänenavausharjoituksilla. Kello on 22.00, let’s go!

Tulen Q Bariin, joka on vielä tässä vaiheessa tyhjä. Yksi porukka laulaa karaokea, mutta muuten rauhallista. Vien kamat takahuoneeseen, otan kupin kuumaa vettä ja hunajaa, jonka jälkeen menen baarin puolelle fiilistelemään. Kello alkaa lähestyä yhtätoista, kun baariin alkaa valua porukkaa. Ovesta tulee myös aikaisemmalta keikalta tuttu porukka, joka on tullut Kuopiosta katsomaan keikkaa. Tuli ihan älyttömän kiva fiilis ja jäinkin tämän porukan kanssa vaihtamaan kuulumisia ja juttelemaan ennen keikan alkua.  Kun kello lyö 23.15, on aika painella takahuoneeseen tekemään vielä viimeiset psyykkaukset ja valmistautumiset. Sovitaan baarin henkilökunnan kanssa, että odotetaan vielä hetki ja aloitetaan 23.45.

H-hetki koittaa ja astelen takahuoneesta lavalle. Tanssilattialla on Kuopiosta tullut porukka ja yksi herrasmies. Muu juhlakansa on asettunut pöytiin istumaan. ”Hyvää iltaa Suonenjoki!” ja Tästä Tulee Hyvä Päivä kajahtaa soimaan. Tanssilattian porukka lähtee välittömästi mukaan joraamaan ja meininki on hyvä! Sen jälkeen Se Tunne ja Mun Vuosi, joihin saadaan kivat yhteislaulut aikaiseksi tämän pienen porukan kanssa. Mulle ei ole koskaan ollut merkitystä sillä, onko keikalla yksi vai tuhat ihmistä. Jos siellä on edes yksi ihminen niin oon siitä aivan äärettömän kiitollinen ja annan aina 110% itsestäni.

Keikka on puolessa välissä, kun on aika hitaampien biisien. Aloitan Muutos biisin, jonka kertosäkeen yksi henkilö Kuopion porukasta haluaa tulla laulamaan. ”Vau miten rohkea!” ajattelen ja annan toisen mikin hänelle, mikä mulla on aina varalta lavalla mukana. Ja vitsit, miten hienosti tuo biisi kajahti! Oli ihan älyttömän siistiä. Tämän jälkeen vuorossa ovat vauhdikkaammat Eka Etappi, Ei Huolta Huomisesta, Tää Hetki On Meille, Soihtu ja vielä toisen kerran Tästä Tulee Hyvä Päivä. Keikan kruunaa näiden muutaman ihmisen we want more -huudot, jolloin Saa Mitä Haluat kajahtaa toistamiseen yhteislaulun voimin. Huippu keikka!!

Haluan ensiksi kiittää tätä pientä porukkaa, joka jaksoi bailata ja huutaa koko 60 minuuttisen ajan tanssilattialla. Saatiin aivan loistavat yhteislaulut ja bileet aikaiseksi. Kiitos myös totta kai muille ihmisille, jotka olivat keikalla ja tarkkailivat hieman kauempaa. Jokainen on supertärkeä ja haluankin kiittää aivan kaikkia siitä, että olitte paikalla. Älyttömän suuri kiitos myös Q Barin henkilökunta, joka tarjosi vielä lämpimän ruuan keikan jälkeen. Kaikki hoitui niin hienosti ja koko ajan oli todella tervetullut olo. Huikea päivä, ilta ja yö. Kiitos Suonenjoki! Toivottavasti nähdään taas uudestaan!

Keikalla vedetyt biisit:

Tästä Tulee Hyvä Päivä

Se Tunne

Mun Vuosi

Voittoon

Ässäsyöttö

Kohti Unelmia

Saa Mitä Haluat

Muutos

Salute

Eka Etappi

EHH

Tää Hetki On Meille

Soihtu

Tästä Tulee Hyvä Päivä

Encore: Saa Mitä Haluat