Kake Karisson on suomen tsemppaavin pop -artisti

Aluksi hän teki biisejä salaa: “Rustasin lyriikoita linja-auton takapenkillä, enkä kehdannut kertoa kenellekään.” Nyt Kake Karisson tunnetaan mm. “Soihtu” kappaleestaan joka oli vuonna 2018 Suomen paralympialaisjoukkueen virallinen kisabiisi.

Myös edellinen single “Saa Mitä Haluat” nousi viime marraskuussa viraalilistan sijalle 4.

Miehen katalogi on täynnä toinen toistaan tsemppaavampia kappaleita, jotka antavat voimaa tuhansille kuuntelijoille ympäri Suomen. Biisejä voi kuulla myös livenä. Viimeisen parin vuoden aikana Kake Karisson on tehnyt n. 120 keikkaa ja tämän vuoden loppuun mennessä määrä olisi tarkoitus tuplata.

Suomalainen kulttuuri kaipaa positiivisuutta!

Kake Karisson tekee myös koulukeikkoja, joiden yhteydessä hän käy puhumassa nuorille hyvän ja kannustavan ilmapiirin merkityksestä. Kyse on osaltaan kiusaamisen vastaisesta työstä, mutta myös pyrkimyksestä muuttaa koko suomalaista kulttuuria ja asenneilmastoa positiivisempaan suuntaan:

“Haluaisin muuttaa koko Suomen asenneilmapiiriä positiivisemmaksi ja tsemppaavammaksi, jotta yhä useampi uskaltaisi tavoitella omia unelmiaan.”

Kake Karisson tietää mistä hän puhuu. Kun hän alkoi yläasteiässä kirjoitella biisejä lätkäharrastuksen ohessa, ei hän kehdannut kertoa siitä kenellekään. Kaikki kaverit olivat urheilijoita, eikä hän voinut kuvitella, että heiltä heruisi ymmärrystä.

Hän piti koko musiikkiharrastuksen salassa, jotta kukaan ei pääsisi naureskelemaan asialle. Jos joku tuli kylään, hän laittoi musakamat äkkiä piiloon.

Jääkiekko sai väistyä musiikin tieltä vasta vuonna 2013. Silloin biisejä oli tehty salaa jo pari vuotta. Jääkiekon loputtua Kake Karisson laittoi kaiken energiansa musiikkiin ja alkoi treenata tosissaan. Kun ensimmäinen single tuli ulos vuonna 2015, se tuli kavereille täytenä yllätyksenä.

Inspiraatio uuteen kesäbiisiin löytyi aamukahvin ääreltä: “Tästä tulee hyvä päivä”

Uusi biisi osuu ennen kaikkea kesäiseen fiilikseen. Kappaleessa otetaan negatiivisista ajatuksista kokonaan lomaa ja keskitytään sen sijaan nauttimaan elämästä. Biitin biisiin on tehnyt tuottaja Vilho Ihaksi. 

“Tästä tulee hyvä päivä” on lausahdus, joka Kake Karissonilla on ollut tapana sanoa itselleen joka aamu kahvikupin ääressä. Se on tapa, jonka hän on kokenut toimivan itseään toteuttavan ennustuksen tapaan. Se miten päivä kulkee, riippuu hänen mielestään paljolti myös omasta asennoitumisesta. Elämä on mukavampaa kun muistaa välillä hymyillä.

Tyyliltään uusi biisi on vauhdikas, nopea ja mukaansatempaava kesäbiisi. Siinä on mukana vähän tropical housea. Kappaletta voi luukuttaa sekä hyvinä että huonoina päivinä ja sen on tarkoitus antaa energiaa.

Biisin räppiosuudet ovat todella nopeita ja niiden vastapainona toimivat tyylikkään melodiset koukkukertsit, jotka Kake Karisson laulaa Cheek-tyyliin itse. Pohjimmiltaan kyseessä on positiivinen POP-kappale Kake Karissonin malliin.

Kuuntele ”Tästä tulee hyvä päivä” Spotifyista ja ota upea musavideo haltuun!